In wondere wereld van het internet moet je steeds alert zijn voor hackers. Hackers kunnen jou en jouw website het leven zuur maken. De veiligheid van jouw (WordPress) website is dan ook een absolute must zodat hackers geen kans krijgen.

Om jouw website beter te beschermen tegen hackers sommen we hieronder enkele tips op. Voor hulp hiermee kan je ons steeds contacteren op info@eyewebdesign.be.

 

SSL certificaat

Je zal het de laatste tijd ongetwijfeld al opgemerkt hebben, de meeste websites draaien over https en niet meer over http. Https is dan ook de nieuwste standaard geworden en is zelfs verplicht geworden volgens de GDPR. Bij de meeste hosting providers is het echter geen enkel probleem om SSL te activeren.

In je browser kan je controleren of jouw website correct over HTTPS draait. Kijk linksboven in je adresbalk van je browser. Indien daar https en veilig staat, dan is alles in orde. Van zodra SSL voor je website correct geactiveerd staat, is deze veiliger en minder vatbaar voor hackers.

PHP versie

PHP is de meest gebruikte scripting taal van het moment. Ook WordPress wordt in PHP ontwikkeld. Zorg er dan ook voor dat jouw hosting de meest recente versie van PHP gebruikt, of toch minimaal PHP 7.0. Lagere versies van PHP worden niet meer ondersteund en zijn dus meer vatbaar voor hacking. Ook dit is makkelijk aan te passen op uw hosting. Moest dit toch problemen opleveren, neem dan contact op met ons.

Hou uw WordPress website up to date

Zowel voor de GDPR als voor de algemene veiligheid van jouw website is het belangrijk om jouw website constant up to date te houden. Dat wil zeggen dat je steeds met de laatste versie van WordPress werkt en dat al de plugins die je gebruikt up to date zijn. Updates worden deels ontwikkeld om mogelijke kwetsbaarheden weg te werken. Indien je WordPress of plugins dus niet up do date zijn, vergroot je de kans op hacking. Wij bieden uiteraard onderhoudspakketten aan, contacteer ons gerust voor de mogelijkheden.

Gebruik een beveiligingsplugin

Onder WordPress bestaan er tal van plugins die de veiligheid garanderen van jouw website. De meest bekende hiervan is Wordfence. Deze plugin heeft zowel een betalende als een gratis versie. Met de gratis versie geraak je al een heel eind op weg. Deze bevat een firewall die mogelijke aanvallen blokkeert. Daarenboven is er ook een scan voor mogelijke infecties en wordt je steeds op de hoogte gehouden via mail over mogelijke aanvallen en loginpogingen.
Meer info op www.wordfence.com.

Let op met formulieren

De eerste plaats waar hackers je website proberen binnendringen zijn formulieren. Zowel loginformulieren als registratieformulieren en zelfs contactformulieren zijn mogelijke doelwitten. Beveilig sowieso alles met een google recaptcha. Kies altijd voor een veilig wachtwoord voor uw account en geef niet zomaar iedereen toegang tot de backend van jouw website. Limiteer loginpogingen met de gratis plugin Limit Login Attempts Reloaded.

Met bovenstaande stappen ben je al een heel eind op weg om jouw website te beschermen tegen mogelijke aanvallen van hackers. Wens je echter hulp van een specialist, dan kan je uiteraard steeds contact opnemen met ons. 

Is je WordPress website gehackt? Geen nood, wij kunnen dit oplossen voor u.

Contacteer ons vandaag nog

Pin It on Pinterest